Sponsortocht 16 augustus 2014

Verslag door initiatiefnemer Eljakim Burger

Op zaterdag 16 augustus fietste ik een sponsortocht van Bolsward naar Helmond. Ik begon in mijn woonplaats, Bolsward, en fietste in 13 uur naar Helmond, waar Gospel Sound Service gevestigd is. De tocht was 230 kilometer. Hier volgt een beschrijving van het verloop.

Om 4:50 stond ik op om te eten. Daarna moest ik nog een paar voorbereidende zaken regelen zoals het controleren van de bandenspanning. Ik zat om 5:43 op de fiets. Ik maakte nog even een foto van mij en het plaatsnaambord Bolsward en fietste via Nijland naar Sneek. In Sneek maakte ik ook een foto van mijzelf en het plaatsnaambord en ik fietste vervolgens door naar Lemmer. In Lemmer zat het plaatsnaambord zo laag dat ik mijn hoofd niet op de foto
bij het plaatsnaambord kon krijgen.

Daarna fietste ik door naar Flevoland. Emmeloord was het eerste punt van rust. Toen stond er 55 Km op de teller. Jan van onze stichting stond daar op mij te wachten, en gaf mij wat te eten. Na een korte stop fietste ik door naar Overijssel. Via Ens fietste ik naar Kampen, waar de volgende korte stop was. Ik at even een boterham en al gauw zat ik weer op de fiets, over de IJssel, richting Gelderland. De volgende stop was Epe, waar Jan weer op mij stond te wachten. Na in totaal 104 Km te hebben gereden kwam ik aan. Jan arriveerde na 5 minuten.

Na mijn drinken bijgevuld te hebben vertrok ik vanuit Epe naar Apeldoorn. Dat was gelukkig een heel lang recht fietspad, dat schiet een stuk sneller op dan allemaal bochten in de route. Aangekomen in Apeldoorn voelde ik mij wat minder, maar na een korte pauze was ik toch maar doorgefietst. De route van Apeldoorn naar Arnhem duurde 2 uur, en was dus behoorlijk intensief. Onderweg kreeg ik last van buikkramp. In Arnhem vond Jan dat ik maar een uur moest gaan slapen. Dat had ik gedaan, en ik voelde mij daarna weer helemaal top.
Na de fotoshoot vertrok ik meteen naar Nijmegen.

Na een uurtje kwam ik aan in Nijmegen, snel even een foto genomen en vervolgens doorgefietst naar de grens tussen Gelderland en Brabant. Onderweg was ik even de weg kwijt, maar gelukkig vond ik deze gauw terug. Eerst even wat gegeten en daarna bij het bord “Welkom in Brabant” een mooie foto laten maken door Jan.
Toen was ik in Brabant!

In Brabant moest ik veel meer bochten maken dan eerder in de route. De eerste stop was in Mill, ongeveer een uurtje fietsen vanaf Nijmegen. Ik voelde mij nog steeds topfit en al gauw zat ik weer op de fiets naar de volgende stop. Leuke route, helemaal door de Beugense Bossen naar De Mortel. Daar was de volgende stop.

En dan het laatste halfuurtje van de route! Het spannendste deel, want ik wist niet wat mij te wachten stond in Helmond. Toen er uiteindelijk 232 Km op de teller stond, kwam ik aan bij het eindpunt. Daar mocht ik door het lint fietsen en werd ik hartelijk ontvangen door leden van Gospel Sound Service en onze grootste opdrachtgever. Hier stond een heerlijk bord pasta voor mij klaar.

Ieder die mij gesponsord heeft: hartelijk dank! Het was een hele bijzondere ervaring voor mij om de tocht te fietsen. De opbrengst (€1030) is ter ondersteuning van de werkzaamheden van Gospel Sound Service.